Καταπληκτικό νηστίσιμο φαγητό με ένα υπέροχο, εύγευστο πιλάφι, αφού η γεύση της γαρίδας είναι απλά super. να νόστιμο χορταστικό γεύμα για όλη την οικογένεια και τους φίλους. Τα παιδιά μου το λατρεύουν και γι’ αυτό η γιαγιά το μαγειρεύει συχνά. ΥΛΙΚΑ
800-1000 γρ. γαρίδες 1 φύλλο δάφνης 2-3 κλαδιά σέλινο 1 καρότο κομμένο σε μικρά κυβάκια προαιρετικά 3-4 κόκκους κόκκινο πιπέρι 1 κρεμμύδι ξηρόκ ψιλοκομμένο 200 ml ντοματοχυμό 2 φλ. τσαγιού ρύζι για πιλάφι 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 3/4 φλ. ελαιόλαδο κάρυ ή πάπρικα αλάτι πιπέρι ούζο ή βότκα ή λευκό κρασί ανάλογα με τη προτίμηση σας ή με το τι έχετε στο σπίτι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλένουμε καλά τις γαρίδες μας χωρίς όμως να τις καθαρίζουμε. Βράζουμε σε κατσαρόλα 5-6 ποτήρια νερό και βάζουμε τις γαρίδες, τη δάφνη, το σέλινο, το καρότο, τους κόκκους πιπεριού, αλάτι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά. Στραγγίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε το ζωμό τα καρότα και το σέλινο και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη τους κρατώντας τις ουρίτσες τους. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, σοτάρουμε ελαφρώς τις γαρίδες με λίγο κάρυ ή πάπρικα για να πάρουν χρώμα και σβήνουμε με το ούζο ή τη βότκα ή το κρασί μας. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Στο ίδιο λάδι (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα) σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το ζουμί από τις βρασμένες γαρίδες το οποίο θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 4 φλιτζάνια διαφορετικά προσθέτουμε νερό, το ντοματοχυμό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει βράση ο ζωμός, ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ρύζι τα καροτάκια και το σέλινο και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν με σκεπασμένη την κατσαρόλα, μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Σερβίρουμε το ρύζι μας γαρνίροντας με τις γαρίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πολύ το αγαπώ αυτό το φαγητό και πάντα το απολαμβάνω με ένα ποτήρι παγωμένο κρασάκι ή αν είναι καλοκαιράκι με ουζάκι. Τέλειο!!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|