Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Πεντανόστιμη και γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που μπορούμε να φτιάξουμε στο πι και φι. Εγώ την φτιάχνω για τα παιδιά και την τρώνε και ως κυρίως πιάτο το βράδυ με μια ωραία πράσινη σαλάτα. Σερβίρεται καλύτερα κρύα για να απορροφήσει τα υγρά και να μην μοιάζει σαν λασπωμένη! ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χοντροτριμμένη φέτα και τριμμένο χαλούμι 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι 2 αβγά ψιλοκομμένο δυόσμο αλάτι και πιπέρι 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αραβοσιτέλαιο Σησάμι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε ένα μπολ βάζουμε από πάνω τον τρίφτη και από τη χοντρή μεριά του τρίφτη χοντροτρίβουμε τη φέτα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το τυρί. Προσθέτουμε τα γιαούρτια, το αλεύρι, το αραβοσιτέλαιο, το δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ, πασπαλίζουμε με το σησάμι μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Απολαυστική και τόσο γρήγορη. Δοκιμάστε την!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|