Ο χαλβάς της κατσαρόλας δεν είναι μόνο για την Καθαρά Δεύτερα. Γι’ αυτό, σας προτείνω, το παραδοσιακό γλυκό των παιδικών μου χρόνων , τον χαλβά της κατσαρόλας όπως τον έφτιαχνε η γιαγιά μου η καλαμαρού. Απλός, γρήγορος και γεμάτος νοστιμιά. ΥΛΙΚΑ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λαδάκι μας και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μας και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε γρήγορα. Όσο πιο πολύ ζεσταίνεται η κατσαρόλα, τόσο πιο γρήγορα θα πρέπει να ανακατεύουμε ώστε να μην μας μαυρίσει πολύ το σιμιγδάλι. Όταν πάρει ένα αρκετά σκούρο χρώμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ένα ξυλαράκι κανέλας. Το αφήνουμε να βράσει ενώ το ανακατεύουμε συχνά. Όταν είναι έτοιμο το σιρόπι, βάζουμε ξανά την κατσαρόλα με το σιμιγδάλι στη φωτιά και όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε σιγά- σιγά το σιρόπι. Όταν ρίξουμε προσεκτικά όλο το σιρόπι, ανακατεύουμε καλά ώστε να 'δέσει' το γλυκάκι μας, κοινώς να «πιει» το σιμιγδάλι όλο το νερό με τη ζάχαρη. Αν το μίγμα ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας, ο χαλβάς μας είναι έτοιμος για να τον σερβίρουμε. Τοποθετούμε σε μια φόρμα, πιέζουμε καλά τον για να είναι ομοιόμορφος μέσα στη φόρμα. Γυρίζουμε ανάποδα σε ένα πιάτο, πασπαλίζουμε με κανελίτσα και Καλή μας όρεξη.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|