Τι νόστιμο πιάτο είναι αυτό. Λαδερό φαγάκι ελληνικό όπως μου το έμαθε η γιαγιά Μίνα. Απλά τέλειο! ΥΛΙΚΑ
250 γρ. φρέσκα φασολάκια 250 γρ. κολοκυθάκια 250 γρ. μπάμιες 3 μέτριες πατάτες 1 μέτρια μελιτζάνα 1 κιλό ώριμες, κόκκινες ντομάτες 5 σκελίδες σκόρδο ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο Φέτα αλάτι, πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε και πλένουμε τα φασολάκια μας και τα βράζουμε σε κατσαρόλα για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τη μελιτζάνα σε κομμάτια, ενώ κρατάμε ολόκληρες τις μπάμιες. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας και όταν ζεσταθεί, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο. Τα σοτάρουμε ελαφρά. Σε ένα ταψί τοποθετούμε τα φασολάκια και τις ντομάτες ξεφλουδισμένες και περασμένες στον τρίφτη. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά προσέχοντας μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε κι άλλο νερό. Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα και φρεσκοζυμωμένο ψωμί. Αν νηστεύουμε απλά παραλείπουμε το τυρί (δυστυχώς). Καλή μας όρεξη με το πιο νόστιμο μπριαμ ever! .
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|