Τo κοτόπουλο Korma είναι ένας πολύ γνωστός τρόπος μαγειρέματος, δημοφιλής σε όσους αγαπούν την ασιατική κουζίνα, αλλά δεν θέλουν τα πολύ καυτερά. Εμείς το μάθαμε από τον Χάρι που μας έρχεται από το Νεπάλ και επειδή το αγαπούν πολύ τα παιδιά το φτιάχνουμε πολύ συχνά στο σπίτι. ΥΛΙΚΑ
½ κιλό στήθος κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος 100 ml κρέμα ή γάλα καρύδας 1 κ.σ. τριμμένη ινδική καρύδα 1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη 1 κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη Ι κ.γ κουρκουμά 1 κρεμμύδι ξηρό Αλάτι Λάδι Φρέσκος κόλιανδρος Αν θέλετε προσθέτετε και cashew nuts και σταφίδες αν σας αρέσουν στο φαγητό. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κόβουμε το κρεμμύδι μας σε λωρίδες και το σοτάρουμε με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε τα cashew nuts αν τελικά αποφασίσουμε να τα προσθέσουμε στο φαγητό μας. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το γάλα καρύδας και την καρύδα, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε, αφήνοντας σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30’ περίπου. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε. Εάν το ζουμί εξατμιστεί, μπορούμε να προσθέσουμε ελάχιστο νερό, αλλά προσοχή γιατί θέλουμε η σάλτσα μας να είναι πολύ πηχτή. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και προσθετούμε ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο. Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη ινδική καρύδα. Εάν η σάλτσα μας δεν έχει πήξει όσο τη θέλουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά αλεύρι ή corn flour.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|