Τα φασόλια γίγαντες στο φούρνο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και πραγματικά τόσο νόστιμη. Τα φασόλια μας τα ψήνουμε στην ειδική γάστρα και γίνονται πραγματικά λουκούμι! Να μην ξεχνάμε πως για να πετύχουμε τα φασόλια μας μία ημέρα πριν τα αφήνουμε στο νερό για να φουσκώσουν. ΥΛΙΚΑ
500 γρ. γίγαντες αλάτι πιπέρι ρίγανη ½ κούπα ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 2 καρότα κομμένα σε φέτες ψιλές 4 ντομάτες μικρές χτυπημένες στο μπλέντερ 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ½ ματσάκι μαϊντανό 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Βάζουμε τα φασόλια μας σε νερό από το προηγούμενο βράδυ Την επόμενη μέρα, στραγγίζουμε τους γίγαντες από το αρχικό νερό, και τοποθετούμε τα φασόλια σε μία κατσαρόλα με αρκετό νερό για να βράσουν. Προσθέτουμε τα καρότα και το σέλινο και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Ελέγχουμε κάθε 20 λεπτά και όταν δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίζουμε τα φασόλια μας. Κρατάμε ένα φλιτζάνι με το ζουμί για να το βάλουμε στη γάστρα μας στο τέλος. Σε μία άλλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο με το λάδι, και προσθέτουμε την ντομάτα, αλάτι , πιπέρι και ρίγανη. Προσθέτουμε τα φασόλια και τελευταίο προσθέτουμε τον μαϊντανό. Αν έχουμε κρατήσει και λίγο από το ζουμί των φασολιών (όταν τα βράζαμε), το περιχύνουμε και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να πάρουν μια βράση. Στην συνέχεια, αδειάζουμε το φαγητό στη γάστρα μας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ώρα. Καλή μας όρεξη και πραγματικά θα με θυμηθείτε. Είναι φαγητό για να γλείφουμε τα δάκτυλα μας, Στο σπίτι μας το απολαμβάνουμε με μπόλικη φέτα μαλακή!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|