Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Αγαπημένο έδεσμα που έμαθα να το τρώω, αλλά και να το φτιάχνω όταν έζησα για ένα διάστημα στην Κρήτη. Εύκολο, γρήγορο και θρεπτικότατο σερβίρεται ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως πιάτο. Ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι! ΥΛΙΚΑ
4 κρητικά παξιμάδια κρίθινα 1/2 κούπα λάδι ελιάς 2 φρέσκιες ντομάτες 1 φλιτζάνι φέτας (θρυμματισμένη) μερικές μαύρες ελιές ρίγανη αλάτι πιπέρι (αν επιθυμείτε) ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κόβουμε τις ντοματούλες μας σε μικρούς κύβους. Μουσκεύουμε τα παξιμάδια μας με λίγο νερό και στη συνέχεια τα ραντίζουμε με το μισό λάδι. Στρώνουμε από πάνω τις ντομάτες και τις αλατίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τη φέτα μας από πάνω, και τις ελιές μας. Στη συνέχεια ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Συνοδεύεται καταπληκτικά με παγωμένο λευκό κρασί ή ουζάκι.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|