Φιλετάκια κοτόπουλου με κρεμώδη σάλτσα μουστάρδας όπως τα φτιάχνουμε στο σπίτι μας και όλοι τα ζητάνε. Πεντανόστιμο πιάτο και πραγματικά πανεύκολη συνταγή που μπορεί να συνοδεύσετε με σπιτικό πουρέ ή ένα ωραίο ρύζι ή πάστα της επιλογής σας. Και εννοείται φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα. ΥΛΙΚΑ
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο καλής ποιότητας 2 κ.σ. αλεύρι 4 φιλέτα στήθη κοτόπουλο (170 γρ. περίπου το ένα) αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος 2 μεγάλες κ.σ. μουστάρδα 1 κοφτή κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι + επιπλέον για γαρνίρισμα 1 γεμάτο κ.γ. μέλι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με αλατοπίπερο και πασπαλίζουμετα στήθη κοτόπουλου και από τις 2 πλευρές. Τα ψήνουμε στο ζεστό λάδι για 6 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν καλά μέχρι μέσα. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, Στο ίδιο τηγάνι) ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μας και το σοτάρουμε. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου, τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το θυμάρι και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Προσθέτουμε το μέλι και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγα δευτερόλεπτα. Ξαναβάζουμε τα φιλέτα μας στο τηγάνι και τα σκεπάζουμε με την σάλτσα μας. Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα σερβίρουμε στη πιατέλα μας, γαρνίροντας τα με τα επιπλέον φύλλα θυμαριού και με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Γιάμι, γιάμι καλή μας όρεξη.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|