Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Η συνταγή αυτή είναι σούπερ: γρήγορη, χωρίς να παχαίνει και τόσο νόστιμη που θα ξετρελαθείτε. Τέλεια και για τα οικογενειακά τραπέζια, ειδικά όταν στην παρέα έχουμε και χορτοφάγους. ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια Φρέσκα λαχανικά, ό,τι σας βρίσκεται σπίτι (κολοκυθάκια, πατάτες, κρεμμύδια, ντομάτες, μανιτάρια, πιπεριές, μελιτζάνες, καρότα κλπ.) Μυζήθρα φέτα μαλακή 1-2 μπάλες μοτσαρέλα σε φέτες ή 1 φλιτζάνι άλλο τυρί που λιώνει, τριμμένο 1 αυγό κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά μυρωδικά (ό,τι έχετε, βασιλικό, δυόσμο κλπ.) λάδι αλάτι πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 1.Πλένετε τα λαχανικά καλά και τα κόβετε σε φέτες. Τα βάζετε σε ένα ταψί, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε λίγο λάδι και τα ψήνετε στον φούρνο στους 180C μέχρι να μαλακώσουν. 2.Στο μεταξύ, ρίχνετε τα τυριά σε ένα μπολ και τα λιώνετε με ένα πιρούνι. Τα αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και έπειτα ένα ποτηράκι κρέμα γάλακτος. Τέλος, προσθέτετε τα μυρωδικά και ανακατεύετε. 3.Μόλις τα λαχανικά ψηθούν, απλώνετε μια στρώση σε ένα πυρέξ, την καλύπτετε με μια στρώση λαζάνια και τέλος απλώνετε το μισό μείγμα των τυριών. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία καλύπτοντας στο τέλος με το υπόλοιπο του μείγματος τυριών και βάζετε το ταψί στον φούρνο στους 180C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ροδοκόκκινη κρούστα. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και σερβίρετε.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|