Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Πολύ αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό που φτιάχνει η μητέρα μου και έμαθα να το μαγειρεύω και εγώ αφού τα παιδιά μου το ζητούν συχνά. ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 φέτες ψωμί 3 αυγά βραστά ζαμπόν κομμένο σε μικρά κομματάκια 1 πάνα αρνίσια ( η πάνα είναι η σκέπη όπως την λένε στην Ελλάδα) άσπρο ξηρό κρασί αλάτι/ πιπέρι βούτυρο νερό ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τον κιμά μας με το κρεμμύδι, το μαϊντανό και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μουσκεύουμε το ψωμί μας και με τα χέρια το κάνουμε ψίχουλα που προσθέτουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε τη πάνα μας στα ταψί και πάνω της τοποθετούμε τον κιμά που έχουμε φτιάξει σε σχήμα φραντζόλας. Κατά μήκος του κιμά φτιάχνουμε με το χέρι ένα βαθούλωμα και μέσα βάζουμε τα αυγά και τα κομματάκια του ζαμπόν. Καλύπτουμε το βαθούλωμα με τον κιμά, ομαλοποιούμε το σχήμα του πάλι σε σχήμα φραντζόλας και το τυλίγουμε με την πάνα μας. Περιχύνουμε το ρολό με άσπρο κρασί και βάζουμε σε διάφορα σημεία κομματάκια βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Η μητέρα μου πάντα βάζει στο ταψί και πατάτες και λίγη σάλτσα ντομάτας. Το ρολό συνοδεύεται όμορφα και με σπιτικό πουρέ ή ρύζι. Φτιάξτε το, είναι πεντανόστιμο. Καλή σας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|