Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Απλά καταπληκτική, η πιο γευστική κρεμμυδόπιτα που έχω φάει ποτέ μου και ευτυχώς έχω τη συνταγή και μπορώ να τη μοιραστώ μαζί σας. ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας 200 γρ τριμμένη φέτα 200 γρ τριμμένο ανθότυρο μισό κιλό ξερά κρεμμύδια 2 αυγά αλάτι, πιπέρι 3 κουταλιές άνιθο ψιλοκομμένο λίγο ελαιόλαδο άριστης ποιότητος ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια μας και τα ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε στο τηγάνι μας μέχρι να μαλακώσουν και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν καλά τα ρίχνουμε σε μπολ μαζί με τη φέτα και το ανθότυρο, τον άνιθο και το αλατοπίπερο μας. Κτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Λαδώνουμε το ταψάκι μας καλά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, λαδώνοντας τα ένα -ένα με το πινελάκι μας καθώς τα τοποθετούμε. Απλώνουμε τη μισή γέμιση, στρώνουμε ακόμη δύο φύλλα από πάνω και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη γέμιση την οποία σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, που να μην ξεχνάμε να λαδώνουμε ένα -ένα. Στη συνέχεια, με ένα μαχαιράκι χαράζουμε την πίτα μας και τη ραντίζουμε με λίγο νερό. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Η κρεμμυδόπιττα μας είναι έτοιμη και λαχταριστή. Σερβίρεται σαν συνοδευτικό στο κυριακάτικο μπουφέ, αλλά και σαν κυρίως πιάτο με μια ωραία φρέσκια πράσινη σαλάτα και κρασάκι της αρεσκείας σας. Απολαυστική!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|