Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Η πιο νόστιμη ίσως που θα δοκιμάσετε ποτέ. Βασική προϋπόθεση το ψήσιμο της μελιτζάνας στα κάρβουνα και όχι σε υποκατάστατα τύπου γκριλ, φούρνους κτλ. Τη συνταγή αυτή την έμαθα από την γιαγιά των παιδιών μου στην Αθήνα και είναι πραγματικά γευστικότατη και κυρίως πανεύκολη. ΥΛΙΚΑ
4 τρυφερές μελιτζάνες "φλάσκες", δηλαδή χοντρές 1 - 2 σκελίδες σκόρδο 4 κουταλιές της σούπας ξύδι 8 κουταλιές της σούπας λάδι αλάτι ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Για περισσότερη ευκολία και ταχύτητα χρησιμοποιούμε μπλέντερ. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε στα κάρβουνα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και να μαυρίσει η φλούδα τους. Αυτό διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Η παρακάτω διαδικασία θέλει λίγη προσπάθεια: κρατάμε την μελιτζάνα από το κοτσάνι και αφαιρούμε προσεκτικά την φλούδα. Αφαιρείται εύκολα αφού είναι ψημένη. Βάζουμε τη σάρκα στο μπλέντερ και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες. Προσέχουμε να μην υπάρχουν στη σάρκα "μαυράκια" από την ψημένη φλούδα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ξύδι, το λάδι και το αλάτι και χτυπάμε ελάχιστα το μείγμα, ίσα που να πολτοποιηθεί, δηλαδή 2 - 3 δευτερόλεπτα. Αν χτυπηθεί περισσότερο γίνεται σαν "πουρές αποτυχημένος" και χάνει την υφή της μελιτζάνας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και το αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο, για να μην είναι πολύ ζεστό. Τρώγεται το ίδιο ευχάριστα χλιαρό ή κρύο. Είναι γρήγορη στην παρασκευή της. Μπορούμε να την φτιάξουμε την ώρα που ψήνονται τα κρεατικά ή τα ψαρικά μας . Καλέστε φίλους και απολαύστε την ως συνοδευτική σαλάτα με το μπάρμπεκιου σας!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|