Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Απίστευτη γεύση, οι πατάτες ογκρατέν της Βάβας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μας, ιδανικό ως συνοδευτικό ή ακόμη και μόνο του στα κυριακάτικα οικογενειακά τραπεζώματα. ΥΛΙΚΑ
2 κουταλιές γάλα 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί Έμμενταλ 360 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο 40 γραμμάρια βούτυρο κλασικό 1 κιλό μικρές πατάτες 1 καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο Αλάτι αλεσμένο μαύρο πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Καθαρίζουμε τις πατάτες μας, τις κόβουμε σε λεπτές, πραγματικά λεπτές φέτες και τις ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Κόβουμε τη σκελίδα σκόρδο στη μέση και με αυτή τρίβουμε με τοιχώματα και τον πάτο ενός ταψιού ή ενός πυρέξ. Επίσης, αλείβουμε το σκεύος μας με λίγο βούτυρο. Στη συνέχεια βάζουμε στο σκεύος τις πατάτες σε στρώσεις, πασπαλίζοντας λίγο τυρί ανάμεσα σε κάθε στρώση. Όσο τυρί μείνει, το βάζουμε σε ένα μπολ και το χτυπάμε καλά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Περιχύνουμε με αυτό το μείγμα τις πατάτες μας. Πασπαλίζουμε τις πατάτες μας με το βούτυρο μας κομμένο σε κύβoυς και τις ψήνουμε βάζοντας τες για περίπου 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C. Θεϊκό! Καλή όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|