Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Καταπληκτικό κέικ καρότου, τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας. Το φτιάχνει μια ξαδέλφη της μητέρας μου Ελληνοαμερικάνα και είναι πανεύκολο. Δοκιμάστε το! ΥΛΙΚΑ
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350 γρ. ζάχαρη- η φίλη της μητέρας μου βάζει μόνο καφέ ζάχαρη 4 αυγά 230 ml. λάδι Αραβοσίτου 2 Κουταλιές του γλυκού σόδα 2 Κουταλιές του γλυκού κανέλα 900 γρ. τριμμένα καρότα 150 γρ. σταφίδες (κατά προτίμηση ξανθές). Αν δεν αγαπάτε τις σταφίδες απλά δεν τις βάζετε. 150 γρ. καρύδια τριμμένα χοντρά ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 250 γρ. ζάχαρη άχνη 1 Κουταλιά του γλυκού Βανίλια ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα. Σε ένα δεύτερο μπολ κοσκινίζουμε καλά το αλεύρι, την κανέλα, τη σόδα. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά στο πρώτο μπολ μαζί με τα τριμμένα καρότα, τις σταφίδες και τα καρύδια. Ανακατεύουμε καλά με μία κουτάλα. Βάζουμε το μείγμα σε δύο ειδικές φόρμες και ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα το κέικ. Ενώ ψήνουμε το κέικ, χτυπάμε όλα τα υλικά του γλάσου μέχρι να γίνουν κρέμα και τα βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τα κέικ να κρυώσουν. Βάζουμε τη μίση κρέμα πάνω στο ένα κέικ και προσεκτικά βάζουμε το άλλο από πάνω. Απλώνουμε το υπόλοιπο γλάσο παντού και γαρνίρουμε με τριμμένα καρύδια!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|