Γευστική σούπα από κρεμμύδια που φτιάχνει η μητέρα μου Βέρα Σαμψών και μας ξετρελαίνει. Τη φτιάχνει βελουτέ και πραγματικά η γεύση της είναι σκέτο ποίημα όπως λέει και ένας φίλος. ΥΛΙΚΑ
Για τη σούπα
Για το γαρνίρισμα (4 μπρουσκέτες)
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Για τη σούπα Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο μας και στη συνέχεια τα κρεμμύδια μας. Αλατίζουμε και τα σοτάρουμε, ανακατεύοντάς τα συχνά. Μόλις τα κρεμμύδια χάσουν τα υγρά τους και μαλακώσουν , δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να πάρουν έντονο χρώμα και να καραμελώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε τον ζωμό. Βράζουμε, χαμηλώνοντας την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη. Αλατίζουμε και σιγομαγειρεύουμε τη σούπα για ακόμη μισή ώρα. Δοκιμάζουμε, αλατίζουμε αν χρειάζεται και προσθέτουμε το θυμάρι και το πιπέρι. Σ' ένα μπλέντερ, αλέθουμε καλά τη σούπα, μέχρι να έχει κρεμώδη υφή. Σερβίρουμε τη σούπα με μια φέτα ψωμιού (μπρουσκέτα) σε κάθε πιάτο. Για το γαρνίρισμα (4 μπρουσκέτες) Μ' ένα πινέλο, αλείφουμε με το ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη του πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμά του διακριτικά. Τοποθετούμε τις φέτες σ' ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου, μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Tις βγάζουμε από τον φούρνο και τις καλύπτουμε με τα τυριά. Τις ξαναβάζουμε στο γκριλ μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Απλά τέλεια!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|