Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Μια υπέροχη μακαρονάδα με θαλασσινά που μυρίζει θάλασσα και μια από τις πιο κλασικές συνταγές της μητέρας μου. Μακαρόνια με αχιβάδες, ό,τι καλύτερο έχετε δοκιμάσει σε μακαρονάδα. ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό αχιβαδάκια Μισό κιλό κυδώνια (θαλασσινά) 2 σκ. σκόρδο κομμένο στη μέση Μερικά ντοματίνια χωρισμένα στη μέση 1 κούπα λευκό κρασί 1 πακέτο σπαγγέτι μακαρόνια 1 ξερή πιπερίτσα τσίλι τριμμένη ¼ της κούπας ελαιόλαδο 1 μικρό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό Αλάτι και πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα σπαγγέτι μας. Μόλις ρίξουμε μέσα στο βραστό νερό τα μακαρόνια μας, βάζουμε και στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι και αρχίζουμε την ετοιμασία της σάλτσα μας. Τα μακαρόνια θα τα βράσουμε 1-2 λεπτά λιγότερο από το κανονικό γιατί πρέπει να είναι al dente. Ρίχνουμε στο λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει ελαφρά (στο τέλος θα το αφαιρέσουμε) και το τσίλι. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και το μισό μαϊντανό και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Βάζουμε το κρασί μας και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα θαλασσινά μας στο τηγάνι αφού τα έχουμε πλύνει πολύ καλά. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 4-5 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε, ελέγχουμε ότι έχουν ανοίξει όλα τα θαλασσινά και ρίχνουμε μέσα τα σουρωμένα σπαγγέτι μας. Σερβίρονται αμέσως, προσθέτοντας τον υπόλοιπο μαϊντανό και ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. Συνοδεύεται καταπληκτικά με ένα ποτήρι παγωμένο λευκό κρασί. Καλή σας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|