Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Αγαπημένο φαγητό που έφτιαχνε συχνά η γιαγιά Μίνα, ιδανικό για τα κρύα μεσημέρια της Κυριακής. ΥΛΙΚΑ
800γρ. αρνάκι-μπούτι κομμένο σε μικρούς κύβους 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 150 γρ. καρότα 150γρ. πατάτες 150γρ. μπιζέλια 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή αν προτιμάτε μισό ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη Λαδόκολλα για τύλιγμα ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Αφού κόψουμε το κρέας μας σε μικρούς κύβους, καθαρίζουμε καλά τα λαχανικά μας και κόβουμε τα καρότα και τις πατάτες, επίσης σε κύβους. Ανοίγουμε τη λαδόκολλά μας, τοποθετούμε σε αυτή τους κύβους κρέατος, τα λαχανικά μας καθώς και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανή μας, και προσθέτουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο. Στη συνέχεια κλείνουμε τη λαδόκολλά μας σε σχήμα φακέλου για να καλυφθούν εντελώς τα υλικά και την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα. Η γιαγιά μου πάντοτε σέρβιρε αυτό το φαγητό με σπιτικό πουρέ και φρεσκοκομμένη πράσινη σαλάτα.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|