Δεν έχετε φάει σας το ορκίζομαι καλύτερη! Την έφτιαχνε η προγιαγιά μου, η γιαγιά μου και οι αδελφές της, η μάμα μου και πάει λέγοντας. Το απόλυτο μυστικό για την πιο θεϊκή ταραμοσαλάτα ever είναι ο άσπρος ταραμάς που θυμάμαι ακόμη τις γιαγιάδες μου να τον χτυπούν στο γουδί με γουδοχέρι μπρούντζινο. ΥΛΙΚΑ
(για την ταραμοσαλάτα) 300 γρ. ψωμί ( λίγο μπαγιάτικο παρακαλώ) χωρίς κόρα μουλιασμένο και στραγγισμένο 1,2 λίτρα νερό 1 κρεμμύδι ξερό 2 σκ. σκόρδο 200 γρ. ταραμάς λευκός χυμό από 2-3 λεμόνια ξύσμα από 2-3 λεμόνια 100 γρ. ελαιόλαδο 200 γρ. σπορέλαιο πιπέρι (Για το σερβίρισμα) λίγες ελιές 1 κ.σ. ελαιόλαδο πιπέρι 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι για γαρνίρισμα αν θέλετε φυσικά ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ψωμί, 1 λίτρο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ στρώνουμε μία πετσέτα και ρίχνουμε μέσα το ψωμί με το νερό. Κλείνουμε το ψωμί στην πετσέτα και το στύβουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία του. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε στο μούλτι μας το κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια, το σκόρδο, 200 γρ. νερό και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν εντελώς. Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ, που έχουμε στρώσει μία πετσέτα, και τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέχρι να φύγει όλη η υγρασία. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο, τον ταραμά, το ψωμί, τον χυμό και το ξύσμα από 2 ή 3 λεμόνια (ανάλογα με την οξύτητά τους) και πιπέρι στο μούλτι μας. Χτυπάμε 3-4 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και το μείγμα να γίνει αυτό που λέμε αφρός. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο και το σπορέλαιο. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο λεμόνι και σερβίρουμε με τις ελιές, το ελαιόλαδο, πιπέρι και το θυμάρι. Σας το υπόσχομαι είναι η καλύτερη με διαφορά!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|