Το γνήσιο γκασπάτσο τρώγεται όχι απλώς κρύο, αλλά παγωμένο! Αν θέλουμε λοιπόν, μπορούμε να φτιάξουμε τη σούπα λίγο πιο πυκνή, χωρίς δηλαδή να προσθέσουμε νερό, και να ρίξουμε λίγο τριμμένο πάγο σε κάθε μερίδα την ώρα του σερβιρίσματος, ανακατεύοντας καλά. Η μαμά μου σε κάθε πιάτο παγωμένο από πριν, προσθέτει και δυο παγάκια . Την σερβίρουμε λίγο γιαούρτι, ανθότυρο ή τριμμένη φέτα που ταιριάζουν απόλυτα και νοστιμίζουν την παγωμένη σούπα μας ακόμη περισσότερο. ΥΛΙΚΑ
Βάζουμε στο μπλέντερ τα χονδροκομμένα λαχανικά (ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπεριές και αγγουράκι), τα μυρωδικά και τα ψίχουλα ψωμιού και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι το μείγμα μας γίνει λείο και πυκνό. Αν είναι πολύ πυκνό για τα γούστα σας προσθέστε λίγο παγωμένο νερό και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρουμε τη σούπα μας σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε το ξίδι μας, νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και τη σκεπάζουμε καλά με διάφανη μεμβράνη. Την παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Σερβίρισμα: Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και μοιράζουμε σε κάθε μερίδα τα κομμένα λαχανικά. Πασπαλίζω με λίγη πάπρικα , βάζουμε και δύο παγάκια σε κάθε πιάτο ξεχωριστά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί και ένα ωραίο παγωμένο λευκό κρασάκι για συνοδεία. Καλή μας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|