Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Απλά θεϊκός! Ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει σε τραχανά! Τα παιδιά μου τον λατρεύουν και τον ζητούν μόλις μπει λίγο ο χειμώνας. ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζάνια ξινού τραχανά 8 ποτήρια νερό 2 ποτήρια γάλα Μισό φλιτζάνι γάλα εβαπορέ 1 κύβο κότας Χαλούμι σκληρό κομμένο σε κύβους ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Μουλιάζουμε τον τραχανά μας σε δύο ποτήρια νερό μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει αρκετά. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το υπόλοιπο μας νερό μαζί με τα δύο ποτήρια φρέσκου γάλατος. Όταν βράσει καλά, προσθέτουμε τον ζωμό κότας και τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να διαλυθεί ο ζωμός. Ψήνουμε τον τραχανά μας για περίπου 25 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και προς το τέλος προσθέτουμε και το γάλα εβαπορέ. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε τη σούπα μας από τη φωτιά προσθέτουμε τους κύβους χαλουμιού που τους αφήνουμε να μαλακώσουν μέσα στην κατσαρόλα μας. Η μητέρα μου φτιάχνει και κρουτονάκια της ώρας με ψωμί που έχει μείνει από την προηγούμενη και όποιος θέλει τα προσθέτει στο πιάτο του. Εμένα μου αρέσει να βάζω και μπόλικο πιπέρι. Δοκιμάστε το τραχανά της Βάβας και θα με θυμηθείτε!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|