Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει. Καταπληκτική συνταγή που λατρεύουμε όλοι στο σπίτι και τη φτιάχνουμε ανελλιπώς. Βέβαια όταν την κάνει η ίδια η θεία Μαίρη είναι πάντα πιο ωραία και στο τραπέζι γίνεται πάρτι. ‘Ουάου’ σήμερα τρώμε τη μουτζέντρα της Μαίρης! ΥΛΙΚΑ
2 κούπες φακές μικρές 2 κούπες νερό 1/4 κούπας ρύζι καρολίνα μπόλικα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1/2 κούπα ελαιόλαδο αλάτι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τις φακές και τις αφήνουμε λίγο σε κρύο νερό. Τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας με το ίδιο νερό που τις μουλιάσαμε και τις βάζουμε στη φωτιά να βράσουν. Ταυτόχρονα τηγανίζουμε τα κρεμμύδια μας σε ένα τηγάνι με καλό ελαιόλαδο. Τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά για να καραμελώσουν όπως τα θέλουμε. Αφού καραμελώσουν τα κρεμμύδια μας, τη μισή ποσότητα την προσθέτουμε στις φακές μας πριν βάλουμε το ρύζι και τα αφήνουμε για λίγο να βράσουν μαζί με τις φακές μας. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να βράσει το ρύζι (γύρω στα 15 λεπτά). Αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμη λίγο νερό. Το αφήνουμε δέκα λεπτά να χυλώσει και το σερβίρουμε ζεστό. Στο σερβίρισμα προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ποσότητα των καραμελωμένων κρεμμυδιών. Στο σπίτι πάντα τις συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί και πράσινη σαλάτα. Ο γιος μου ο Νικόλας λατρεύει να τρώει τις φακές της θείας Μαίρης με μπόλικο γιαούρτι!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|