Η νοστιμιά της συνταγής είναι στην απλότητά της. Ένα απολαυστικό πιάτο γεμάτο άρωμα και υγεία! ΥΛΙΚΑ
4-5 άτομα 1 κιλό γαύρο 3/4 της κούπας ελαιόλαδο 1/4 της κούπας χυμό λεμόνι 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού 2 μικρές σκελίδες σκόρδο σε φετάκια αλάτι πιπέρι 1-2 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ξερό 1/2 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό 2 φύλλα δάφνης φυλλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τον γαύρο. Τον τοποθετούμε στο ταψάκι που θα ψηθεί και προσθέτουμε όλα μαζί τα υλικά μας, ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο για μισή περίπου ώρα, ώστε να μαριναριστεί ο γαύρος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη θέση 2 και στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά ή έως ότου ροδίσει ο γαύρος. Καλή μας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|