Πεντανόστιμος απλά! Η μπεσαμέλ γίνεται γρήγορα και πανεύκολα από πουρέ πατάτας και αλήθεια είναι φανταστική στη γεύση! Τέλειο πιάτο για το μεσημέρι της Κυριακής ειδικά για τη περίοδο νηστειών. ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μελιτζάνες 1 1/2 πακέτο μανιτάρια . Αν δεν έχουμε φρέσκα και τα κονσέρβας είναι μια χαρά 3-4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1/2 κούπα pummaro 2 μέτρια ξηρά κρεμμύδια 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 1-2 ξύλα κανέλλας λάδι για το τηγάνισμα 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά αλεσμένη αλάτι και πιπέρι Για την μπεσαμέλ 5 φλυτζάνια τσαγιού νερό 3/4 φλυτζ. τσαγιού νιφάδες πατάτας για πουρέ που κυκλοφορούν στο εμπόριο 1/2 φλυτζάνι λάδι 3/4 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι αλάτι μοσχοκάρυδο τριμμένο λίγο άσπρο πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις βάζουμε σε κρύο νερό με αλάτι, για να γλυκάνουν. Τις στραγγίζουμε καλά . Τις τηγανίζουμε σε λάδι ελαφρά και τις τοποθετούμε σε στραγγιστήρι για να βγάλουν το λάδι τους. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε σκουπίσει καλά. Ποτέ με νερό. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πιούν το νερό τους και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι πιπέρι και το ξύλο της κανέλλας. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και πασπαλίζουμε με 3 κουταλιές φρυγανιά. Στρώνουμε τις μελιτζάνες και ύστερα τα μανιτάρια στο ταψί. Βράζουμε το νερό και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τις νιφάδες της πατάτας σιγά-σιγά μέχρι να διαλυθούν καλά και αφήνουμε το μίγμα να σταθεί. Βάζουμε το λάδι μας να κάψει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει το αλεύρι ξανθό χρώμα (5 λεπτά περίπου). Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μίγμα της πατάτας. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη μας κάνει σβόλους.. Βράζουμε την κρέμα μας μέχρι να πήξει και προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Την ανακατεύουμε καλά και την απλώνουμε στο φαγητό. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γαλέτα και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μία ώρα περίπου. Απολαυστικός ο μουσακάς της νηστείας όπως τον έφτιαχνε η καλαμαρού. Καλή μας όρεξη.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|