Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ένα πιάτο που φτιάχνω εγώ, μακαρόνια με τόνο που λατρεύουν τα παιδιά μου αλλά και οι φίλοι. Είναι μια εύκολη μακαρονάδα, με υλικά που πάντα έχουμε στο ντουλάπι μας, φτιάχνεται στο τσακ μπαμ και την απολαμβάνουν όλοι. Το ούζο εδώ κάνει όλη τη διαφορά, μεταμορφώνοντας μια κονσέρβα τόνο σε φαγητό γκουρμέ. ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο πέννες ή σπαγγέτι ανάλογα του γούστου σας 1 κονσέρβα τόνο σε λάδι. 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο καλής ποιότητας 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε κυβάκια ½ φλιτζάνι ούζο 1 κουτ. γλυκού ρίγανη 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο 1 πιπερίτσα καυτερή και λίγη κάπαρη (προαιρετικά) ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Βράζετε τις πέννες ή τα σπαγγέτι σας αλ τέντε μέσα σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζετε. Εγώ τα βουτυρώνω πάντα αν και οι ειδικοί διαφωνούν με αυτή την τακτική. Στραγγίζετε και τον τόνο από το λάδι της κονσέρβας και τον σπάτε σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε με το ελαιόλαδο την πιπεριά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε τον τόνο και το σκόρδο. Σβήνετε με το ούζο. Μόλις εξατμιστεί, ρίχνετε τη ντομάτα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τη ρίγανη, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζετε τη σάλτσα, γιατί διαφορετικά θα σας πιτσιλίσει όλη την κουζίνα. Σιγομαγειρεύετε για 15 λεπτά και ρίχνετε τον μαϊντανό στο τέλος. Ενώνετε τις πέννες ή τα σπαγγέτι με τη σάλτσα στο μάτι και σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή. Tips: Kάντε όπως οι Ιταλοί, μην συνοδεύετε ποτέ μια θαλασσινή μακαρονάδα με τυρί. Όσοι αγαπούν την κρέμα γάλακτος στην pasta μπορούν να προσθέσουν στο τέλος μέχρι 4 κουταλιές της σούπας. Η σάλτσα γίνεται έτσι πιο ροζέ, πιο βελούδινη και αποκτά πιο ήπια γεύση. Συνοδεύουμε με ένα ποτηράκι παγωμένο λευκό κρασί ή ουζάκι!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|