Το πιο γλυκό σπανακόρυζο που φάγατε ποτέ! Συνταγή της γιαγιάς Μίνας. Απίστευτα γευστικό και υγιεινό πιάτο ειδικά τώρα στην περίοδο των νηστειών, στο σπίτι μας το προτιμάμε. Η γιαγιά Μίνα έβαζε πάντα και ένα πράσο για να το κάνει μέλι όπως μας έλεγε. Αυτό συνεχίζω να κάνω και εγώ και το σπανακορυζάκι μας είναι όντως γλύκα! ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι 1 πράσο 1 ξερό κρεμμύδι 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια 1/2 ματσάκι άνηθο 1/2 φλ. ελαιόλαδο 3/4 φλ. ρύζι τύπου Καρολίνα 1 κ.σ πελτέ ντομάτας το χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι αλάτι πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σοτάρετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια, το κρεμμύδι και το πράσο. Στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι που έχετε κόψει σε μεγάλα κομμάτια. Μόλις το σπανάκι μαραθεί, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά. Έπειτα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώστε, χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε για 15-20 λεπτά. Σβήστε την φωτιά, ρίξτε το λεμόνι, τον άνηθο και λίγο ωμό ελαιόλαδο και ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τη να σταθεί για 5-10 λεπτά. Καλή σας όρεξη.
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|