Υγιεινό , γρήγορο και νοστιμότατο πιάτο . Τα βραστά μας φασολάκια μπορεί να γίνουν ένα καταπληκτικό συνοδευτικό ή ακόμη και κυρίως πιάτο ειδικά τώρα που νηστεύουμε. ΥΛΙΚΑ
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι: • 500 γρ. φασολάκια • 1 στυμμένο λεμόνι • 1 χούφτα καρύδια (θρυμματισμένα) αν θέλετε • 1/4 ματσάκι άνηθο • 1/2 σκελίδα σκόρδο (πολτοποιημένο) • 4 κ.σ. ελαιόλαδο • 1. κ.γ. μουστάρδα • αλάτι • πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια, αφού τα έχουμε ξεπλύνει πρώτα. Στην κατσαρόλα χρειάζονται περίπου 35 με 40 λεπτά, ενώ εάν τα βάλετε στην χύτρα σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα. Ταυτόχρονα στο μπλέντερ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τον άνηθο, την μουστάρδα και το αλατοπίπερο μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μόλις τα φασολάκια μας έχουν βράσει, τα στραγγίζουμε καλά και τα σερβίρουμε στα πιάτα. Από πάνω περιχύνουμε την σως λεμονιού και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα καρύδια, τα οποία είναι προαιρετικά. Και χωρίς αυτά η σως είναι πεντανόστιμη. Τόσο απλά και γρήγορα το φαγητό σας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|