ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη αν θα την ετοιμάσετε εσείς. Εγώ για ευκολία αγοράσω έτοιμο φύλλο τάρτας. 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ ½ φλιτζάνι βούτυρο φρέσκο 1 αβγό 1 φλιτζανάκι του καφέ νερό λίγο αλάτι Για τη γέμιση 100γρ. μπέικον ψιλοκομμένο 300γρ. κασέρι χοντροτριμμένο 300γρ. τυρί γκούντα χοντροτριμμένο ½ κιλό πράσα καθαρισμένα και λεπτοκομμένα 30γρ. ελαιόλαδο 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Αλάτι /πιπέρι Λίγο μοσχοκάρυδο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά διαδοχικά αρχίζοντας από το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά με το χέρι και φτιάχνουμε μια μπάλα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο μπέικον. Μόλις ροδίσει προσθέτουμε τα πράσα μας και αφήνουμε τα υλικά μας να ψηθούν καλά χωρίς όμως να ροδίσουν. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο μας. Προσθέτουμε τα τυριά και την κρέμα ανακατεύοντας καλά. Ετοιμάζουμε την τάρτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Με τη βοήθεια ενός πλάστη πάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με τη ζύμη ένα χοντρό, στρογγυλό φύλλο πάχους περίπου 1εκ. Το απλώνουμε μέσα στο σκεύος τάρτας αφού πρώτα τη βουτυρώσουμε φροντίζοντας να καλύψει τον πάτο και τα τοιχώματά της. Προσθέτουμε τη γέμιση μας. Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά σκεπασμένη με λαδόκολλα. Στη συνέχεια αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδοκοκκινίσει καλά η τάρτα. Απίστευτη γεύση και πολύ -πολύ εύκολη. Τρώγεται και κρύα παρέα με ένα ποτηράκι κρασί . Καλή μας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|