Η μακαρονάδα που πάντα φτιάχνουμε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Τόσο νόστιμη και διαφορετική που γίνεται ωστόσο τσακ- τσακ και τόσο εύκολα! ΥΛΙΚΑ • 500 γρ. μαύρες ταλιατέλες • 300 γρ. καπνιστός σολομός, κομμένος σε μέτρια κομμάτια • Φρέσκια κρέμα • 1/2 φλιτζ. τσαγιού χονδροκομμένος άνηθος • αλάτι • φρεσκοτριμμένο πιπέρι • βούτυρο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους, ώστε να γίνουν al dente. Τις σουρώνουμε, φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε κατά μέρος 1 φλιτζάνι από το νερό τους (θα το χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα). Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το λιωμένο βούτυρο τις ταλιατέλες. ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε όσο νερό, από αυτό που κρατήσαμε από το βράσιμό, τους χρειάζεται, ώστε να διατηρηθούν ζουμερές και να μην κολλήσουν. Νοστιμίζουμε με αλάτι (εάν χρειάζεται). Προσθέτουμε τον σολομό, και την φρέσκια κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρώς, Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και άνηθο. Κάποιες φορές προσθέτουμε και λιγάκι ούζο ή τσίπουρο για έξτρα νοστιμιά αλλά όταν έχουμε και μικρά παιδιά στο τραπέζι εμείς το αποφεύγουμε. Οι μαύρες ταλιατέλες είναι φτιαγμένες με μελάνι σουπιάς. Είναι εντυπωσιακές και έχουν μια απαλή θαλασσινή νότα στη γεύση. Τις αναζητάμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ αλλά και σε ντελικατέσεν. Καλή μας όρεξη
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|