Θεϊκοί. Απίστευτες ντοματομπουκίτσες που όταν δεν νηστεύουμε τις συνοδεύω πάντα με γιαουρτάκι ή λίγο sour cream. ΥΛΙΚΑ ½ κιλό ώριμες και σφιχτές ντομάτες 1 ξηρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 γεμάτο κουταλάκι ξηρό δυόσμο ή 2-3 κουταλιές φρέσκο 1 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κουταλιά ρίγανη 1 φλ. (200γρ.) φέτα 7-8 κουταλιές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (self raising) ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι TΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Βήμα 1 Ξεπλένετε καλά τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομματάκια. Τις βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη ρίγανη, τη φέτα (αν δεν νηστεύετε) την οποία σπάτε με τα δάχτυλα και αλατοπιπερώνετε. Βήμα 2 Ανακατεύετε καλά το μίγμα και προσθέτετε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι μέχρι να έχετε ένα μίγμα που να πλάθεται σαν μπιφτεκάκια. Ζεσταίνετε το λάδι, βάζετε μέσα τους ντοματοκεφτέδες και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Βήμα 3 Βγάζετε τους ντοματοκεφτέδες από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τους βάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Σερβίρετε όσο είναι ζεστοί. Καλή σας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|