ΥΛΙΚΑ (για 12 κομμάτια μπρουσκέτες): 1 μπαγκέτα της επιλογής σας, κομμένη σε φέτες. Εμείς στο σπίτι επιλέγουμε την ρουστίκ.
3 ντομάτες φρέσκες, ψιλοκομμένες ½ κούπα ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο ¼ κούπας φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο ¼ κ.γ. αλάτι ¼ κ.γ. πιπέρι 1 κούπα τριμμένη mozzarella ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Προθερμαίνουμε τον φούρνο και βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψάκι, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά και ψήνουμε το ψωμάκι μας για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Μοιράζουμε το μείγμα της ντομάτας στις φέτες του ψωμιού και ρίχνουμε από πάνω τη mozzarella. Τα ξαναβάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Καλή όρεξη μας όρεξη! Απολαύστε τις με λίγη πράσινη σαλάτα, πίνοντας μαζί και ένα ποτηράκι παγωμένο κρασί. Γιάμι!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|