Υπέροχη μακαρονάδα. Την φτιάχνω πολύ συχνά γιατί την αγαπούν όλοι. Προτιμώ να χρησιμοποιώ λινγκουίνι γιατί η σάλτσα στέκεται πολύ πιο ωραία πάνω σε λίγο πιο φαρδύ μακαρόνι. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε. ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. λινγκουίνι - 25 - 30 φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου - 40 γρ. κουκουνάρι ή αμύγδαλα προαιρετικά - 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (ή μισή - μισή με πεκορίνο) - 2 σκελίδες σκόρδο - 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΣΚΕΥΗΣ Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό, (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας), τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με βουτυράκι. Βάζουμε στο μούλτι τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα, το βασιλικό, το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε έπειτα λίγο - λίγο το υπόλοιπο λάδι, αν χρειάζεται. Εάν το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με 2 - 3 κουταλιές νερό, ή από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξαναβάζουμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα, ρίχνουμε πάνω τους τη σάλτσα πέστο, τ᾿ ανακατεύουμε καλά, για να απλωθεί ομοιόμορφα στα μακαρόνια και σερβίρουμε, αφού τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και μπόλικη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα. Γιάμι, γιάμι δεν υπάρχει καλύτερο σας το υπόσχομαι!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|