Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Κλασσικό πιάτο της μητέρας μου, καταπληκτικό κουνουπίδι σουφλέ που ακόμη και τα παιδιά μου που δεν πολυαγαπούν το κουνουπίδι γλείφουν τα δάχτυλα τους. Απολαύστε το ζεστό. ΥΛΙΚΑ
1 μεγάλο κουνουπίδι (1 ½ κιλό) 4 μεγάλα καρότα 100 γρ. γραβιέρα ή ό,τι τυρί προτιμάτε που να λιώνει όμορφα στο ψήσιμο Για τη μπεσαμέλ: 1/2 κιλό γάλα 2 κουταλιές βούτυρο 2 αυγά 3 κουταλιές αλεύρι 1 πρέζα μοσχοκάρυδο ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Bράζετε το κουνουπίδι και τα καρότα. Tα σουρώνετε και τ’ αφήνετε να κρυώσουν. Φτιάχνετε τη μπεσαμέλ σας : Pοδίζετε στο βούτυρο το αλεύρι. Pίχνετε το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει η κρέμα. Mόλις πήξει, την κατεβάζετε από τη φωτιά. Pίχνετε στην κρέμα τα αυγά αφού τα χτυπήσετε καλά. Aνακατεύετε και προσθέτετε το μοσχοκάρυδο. Kόβετε τα καρότα σε λεπτές ροδέλες και το κουνουπίδι σε φουντίτσες. Tρίβετε το τυρί. Στρώνετε στο ταψί σας τα καρότα, μετά το κουνουπίδι και από πάνω πάλι καρότα. Περιχύνετε το φαγητό με τη μπεσαμέλ και το πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά. Το φαγητό αυτό σερβίρεται πάντα ζεστό και ταιριάζει υπέροχα με φρεσκοζυμωμένο ψωμάκι και ένα ποτηράκι κρασί. Καλή σας όρεξη!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|