Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Σήμερα φτιάχνουμε τη σαλάτα που έφτιαχνε η άλλη μου γιαγιά, η Βαρωσιώτισσα, η Θεανώ Λιασίδου Σαμψών και που έμαθε και στον πατέρα μου να φτιάχνει εξίσου καλά. Η σαλάτα της Θεανώς πάντα βρίσκεται στα οικογενειακά μας τραπέζια. Είναι ιδανική και γι’ αυτές τις γιορτινές μέρες και πραγματικά γίνεται ανάρπαστη από μικρούς και μεγάλους. ΥΛΙΚΑ
7-8 μεγάλες πατάτες 2 μεγάλους τόνους σε κονσέρβα χωρίς λάδι σέλινο –ρίζα και τα φυλλαράκια για τη διακόσμηση της πιατέλας 2 αυγά βραστά σπιτική μαγιονέζα (ο τρόπος παρασκευής της ακολουθεί πιο κάτω) Υλικά για μαγιονέζα:
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑΣ Χτυπάτε τα αυγά με όλα τα υλικά εκτός του ελαιόλαδου και του χυμού λεμονιών τα οποία θα προσθέσετε στο τέλος εναλλάξ λίγο-λίγο για να μην σας κόψει. ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΣΑΛΑΤΑΣ Βράζουμε τις πατάτες καθαρισμένες σε αλατισμένο νερό, τις οποίες αφού κρυώσουν λιώνουμε με ένα μεγάλο πιρούνι. Ανακατεύουμε τις πατάτες, με τον τόνο και τα σέλινα που έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Στρώνουμε σε πιατέλα και απλώνουμε από πάνω τη μαγιονέζα μας. Προσθέτουμε τα βραστά αυγά κομμένα σε ροδέλες και τα φυλλαράκια σέλινου. Παγώνουμε στο ψυγείο και σερβίρουμε. Απολαυστική και χορταστική και ως κυρίως πιάτο.
1 Comment
Πανικος Γεωργιου
21/3/2020 20:50:21
Τι να πρώτο πω για την αξέχαστη γιαγιά Θεανώ. Μάνα,. Μητέρα, Δασκάλα, Ελληνίδα πάνω από όλα. Λάτρευα τους πίνακες της. Πήγαινα στο σπίτι της συχνα. Όταν πήγα στρατιώτης έφτιαξα στο τοιχο του Θαλάμου την Κύπρο στη μέση αλυσοδεμένη την Αφροδίτη να ατενίζει την Ελλάδα.
Reply
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|