Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Φοβερό πρωινό ειδικά για Κυριακές, μας το έφτιαχνε η μητέρα μου όταν είμασταν παιδιά και τώρα με τη σειρά μου το ετοιμάζω για τα παιδιά και τους φίλους τους! ΥΛΙΚΑ
(για 6 μερίδες) 6 μεγάλα αυγά 350 γρ. κρέμα γάλακτος 2 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο 1 πρέζα αλάτι 6 φέτες ψωμί (2,5 εκ. πάχος), κατά προτίμηση 1 ημέρας 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο 4 κ.σ. ηλιέλαιο σιρόπι για το σερβίρισμα (προαιρετικά) ΤΡΟΠΟΣ ΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Σε ένα μπολ ανακατεύουμε μαζί τα αυγά, την κρέμα, τη βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και τα αφήνουμε στην άκρη. Τοποθετούμε το ψωμί σε ένα ρηχό ταψί, αρκετά μεγάλο, ώστε οι φέτες να βρίσκονται σε μία στρώση. Περιχύνουμε το μείγμα με τα αυγά πάνω στις φέτες και αφήνουμε να μουλιάσουν για 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε τις φέτες και αφήνουμε να μουλιάσουν για άλλα 10 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 140ο C στον αέρα. Τοποθετούμε μια σχάρα πάνω σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε 2 κ.σ. βούτυρο και 2 κ.σ. ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις μισές φέτες ψωμιού μέχρι να χρυσαφίσουν, για 3-5 λεπτά την κάθε πλευρά. Μεταφέρουμε στη σχάρα και τοποθετούμε στον φούρνο για να παραμείνουν ζεστές. Σκουπίζουμε το τηγάνι και επαναλαμβάνουμε με το βούτυρο, το λάδι και το ψωμί που μας έχει απομείνει. Αφήνουμε στον φούρνο 5 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε. Σερβίρουμε τις φέτες ζεστές με σιρόπι αν θέλουμε. Καταπληκτικός τρόπος για να ξεκινήσει η μέρα σας! Δοκιμάστε το!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|