Συνταγές σπιτικές, αγαπημένες γεύσεις και μυρωδιές που νοσταλγώ, τα φαγητά της Κυριακής όπως τα έφτιαχνε η καλαμαρού γιαγιά μου, οι αδελφές της, η κόρη της, οι φίλες της. Γιατί το τραπέζι της Κυριακής είναι μαγικό και δημιουργεί αναμνήσεις που κουβαλάμε μια ζωή. Το πιο αγαπημένο πιάτο για τα βράδια του καλοκαιριού, το φτιάχνουμε σχεδόν πάντα όταν έχουμε παρέα στο σπίτι, και τα παιδιά μου αλλά και οι φίλοι τους το λατρεύουν. Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αστακό και γαρίδες φρ. ή κατεψυγμένες με τα κελύφη τους και το κεφάλι ένα πακέτο σπαγγέτι λάδι 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 1 χρωματιστή πιπεριά λεπτοκομμένη 1 κούπα λευκό κρασί 1 κιλό φρέσκιες ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί κονσέρβα λίγη ζάχαρη , αλάτι , πιπέρι 1 κ . σ . πελτέ ντομάτας μαϊντανός ψιλοκομμένο μένος ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Σοτάρουμε στο λάδι μας το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και μόλις μαραθούν σβήνουμε με το κρασί . Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 15 - 20΄ ( αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό ) . Στη συνέχεια προσθέτουμε στη σάλτσα τον αστακό και τις γαρίδες και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου 8 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί οι γαρίδες θα σκληρύνουν. Αφαιρούμε τον αστακό και τις γαρίδες και μέσα στη σάλτσα προσθέτουμε νερό τόσο όσο να βράσουν τα μακαρόνια και να τραβήξουν όλο τους το νερό . Μόλις βράσει η σάλτσα με το νερό , ρίχνουμε τα σπαγγέτι να βράσουν για 8 με 10 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό . Προς το τέλος (2-3 λεπτά ) ρίχνουμε και τον αστακό με τις γαρίδες μαζί με ψιλοκομμένο μαϊντανό να πάρουν μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά . Σερβίρουμε αμέσως με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Απολαυστικό πιάτο, τέλειο με ένα ποτήρι παγωμένο κρασάκι και καλή παρέα!
0 Comments
Leave a Reply. |
APXEIO
January 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|