H μετάλλαξη Δέλτα εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και τα μεγαλύτερα κράτη του κόσμου είναι έτοιμα να πάρουν νέα μέτρα.
0 Comments
«Πρόσφατες μελέτες από την ομάδα του εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab και άλλων, μας έχουν δώσει την πληροφορία ότι οι άνθρωποι σε μεγάλη ηλικία, καθώς επίσης και οι γυναίκες είναι πιο ευαίσθητοι στη ζέστη.
Τα σενάρια για την προέλευση του κορωνοϊού συνεχίζονται χωρίς διακοπή. Σύμφωνα με άρθρο στην ιστοσελίδα Veterans Today ο θανατηφόρος ιός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στη βόρεια Καρολίνα. Επρόκειτο για μέρος ενός μεγάλου αμερικανικού προγράμματος βιολογικού πολέμου, υποστηρίζει το δημοσίευμα. Όπως αναφέρεται η έρευνα για τη δημιουργία του COVID-19 ξεκίνησε το 2006 στις ΗΠΑ η οποία απέδωσε ένα βιολογικό όπλο το 2015 με μέρος του έργου να γίνεται στο Πανεπιστήμιο της βόρειας Καρολίνας και σε εργαστήριο του αμερικανικού FDA στο Άρκανσο. Όπως ακόμη σημειώνεται το εργαστήριο ιολογίας, της Ακαδημίας Επιστημών της Κίνας στην πόλη Ουχάν, φέρεται να εφοδίασε με ένα «ιό που είχε εμφανιστεί στις νυχτερίδες» και που στη συνέχεια εξελίχθηκε στον COVID-19. Ο COVID φέρεται να ήταν μέρος των ερευνών του αμερικανικού Στρατού για βιολογικά όπλα για την κατασκευή ενός ιού που προκαλεί πνευμονία, για τον οποίο θα ήταν αδύνατο να υπάρξει εμβόλιο, ιδιαίτερα για τους ασθενείς άνω των 40 ετών. Το Νοέμβριο του 2015 δημοσιεύτηκε η σχετική μελέτη στην οποία γινόταν λόγος ότι ήταν δυνατό η κατασκευή ενός τέτοιου ιού, του ιού δηλαδή που έχει προκαλέσει την σημερινή πανδημία. Γενικότερα ως υπεύθυνοι για την δημιουργία του ιού εμφανίζονται, σύμφωνα με το άρθρο το ίδρυμα USAID (United States Agency for International Development) και η CIA σε συνδυασμό με τον αμερικανικό Στρατό. Το εργαστήριο της Ουχάν φέρεται να προμήθευσε μια μορφή του ιού SARS (SHC014-CoV) που βρέθηκε στις νυχτερίδες ο οποίος μπορούσε να μεταδοθεί στον άνθρωπο και ο οποίος στη συνέχεια εξελίχθηκε στον COVID-19. Το 2015 σε άρθρο που είχε δημοσιευθεί διαδικτυακά γινόταν λόγος για τη δυνατότητα κατασκευής ενός τέτοιου ιού. Οι επιστήμονες του εργαστηρίου στο πανεπιστήμιο της βόρειας Καρολίνας, φέρεται να αντέγραψαν τον κινεζικής προέλασης ιό και να τον δοκίμασαν σε ινδικά χοιρίδια. Εκεί διαπιστώθηκε ότι τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μπορούσε να προσβάλλει τα ανθρώπινα κύτταρα και να πολλαπλασιαστεί προβάλλοντας το αναπνευστικό σύστημα. Όλη η μελέτη στη συνέχεια στάλθηκε στο ινστιτούτο μολυσματικών ασθενειών του αμερικανικού Στρατού (Army Medical Research Institute of Infectious Diseases). Από εκεί και πέρα, ποιος έδωσε την εντολή για την κατασκευή του, πως διέρρευσε και πως έγινε αυτό, κατόπιν άλλης εντολής ή κατά λάθος πιθανότατα δεν θα μάθουμε μάλλον πότε και αυτό εάν ισχύει η θεωρία ότι ο ιός κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ τελικά και δεν προήλθε από την Κίνα. pronews.gr Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 301.544 περιστατικά COVID-19 σε όλο τον πλανήτη και 6.745 θάνατοι, σύμφωνα με την καταμέτρηση της ιστοσελίδας Worldometers
Η επιτροπή ασφάλειας του EMA (PRAC) συνεχίζει την αξιολόγηση των αναφορών μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδας (φλεγμονή της μεμβράνης γύρω από την καρδιά) σε μικρό αριθμό ατόμων μετά τον εμβολιασμό με εμβόλια COVID-19.
Οι άνθρωποι που είναι κατά κύριο λόγο φυτοφάγοι ή ψαροφάγοι, έχουν μικρότερες πιθανότητες για μέτρια ή βαριά λοίμωξη Covid-19, κατά 73% και 59% αντίστοιχα, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα.
Οι ασθενείς Covid-19 με παχυσαρκία είναι πιθανότερο να αντιμετωπίσουν μακροχρόνια συμπτώματα της νόσου για μήνες μετά την ανάρρωση τους από την οξεία φάση της λοίμωξης, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που δείχνει ότι είναι αυξημένος ο κίνδυνος μακροχρόνιων επιπλοκών της νόσου στους παχύσαρκους. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι παχύσαρκοι κινδυνεύουν περισσότερο από βαριά Covid-19. Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), οι σοβαρά παχύσαρκοι ενήλικες έχουν 60% μεγαλύτερη θνητότητα μετά από λοίμωξη με κορωνοϊό, αλλά και τα παιδιά με παχυσαρκία έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να διασωληνωθούν και να εισαχθούν σε ΜΕΘ. |
Click to set custom HTML
ΑΡΧΕΙΟ
September 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|