Νέες θεωρίες συνωμοσίας ξεκίνησαν εκ νέου να αναπτύσσονται μετά την αποκάλυψη αρχειακού υλικού από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας, το οποίο δείχνει επιστήμονες σε εργαστήριο εξέτασης ιών στην Ουχάν να μελετούν «ένα νέο κοροναϊό που βρέθηκε σε νυχτερίδες» πριν από δύο χρόνια.
0 Comments
Τη διαφωνία του στην άποψη ότι στην Ελλάδα θα μπορούσαμε να στοχεύουμε ή να αναμένουμε ανοσία της αγέλης, την οποία προσπάθησαν να εφαρμόσουν χώρες ώστε να αντιμετωπίσουν τον κορωνοϊό, εξέφρασε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.
Πώς θα είναι ο κόσμος μας μετά τον κορωνοϊό; Ποιες αλλαγές φέρνουν η καραντίνα και η δουλειά στο σπίτι; Απαντήσεις από το παρελθόν μέσα από ένα βιβλίο για την ισπανική γρίπη
Ο νέος κορωνοϊός μέσα σε 5 μήνες έχει μολύνει περισσότερα από 2,6 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ ο SARS ελέγχθηκε σε 8 μήνες και μόλυνε συνολικά 8.100 ανθρώπους.
Όσους περισσότερους ασθενείς με Covid-19 καλούνται οι γιατροί να δουν, τόσο συχνότερα διαπιστώνουν κάτι παράξενο: άνθρωποι με υπερβολικά χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο σώμα τους, οι οποίοι όμως δεν εμφανίζουν δύσπνοια.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ελβετικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Roche με έδρα τη Ζυρίχη Σέβεριν Σβαν μειώνει τις ελπίδες για σύντομη διάθεση εμβολίου κατά του κορωνοϊού.
Ο Έλληνας καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης, αποτελεί μία ψύχραιμη φωνή στην πανδημία του κοωνοϊού, η οποία μιλάει πάντα με δεδομένα. Νέα μελέτη του Έλληνα καθηγητή ήρθε να «ταράξει τα νερά» αφού αποκαλύπτει πως η θνητότητα του ιού είναι μόλις 0,1 με 0,2%, όσο δηλαδή και η θνητότητα της γρίπης! «Ο κορωνοϊός δεν προήλθε από την αγορά της Ουχάν. Αυτός μπορεί να είναι ένας ωραίος μύθος, αλλά δεν είναι αλήθεια. Ο κορωνοϊός προήλθε από το βιοεργαστήριο της Ουχάν». Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε κάποιο τυχαίο ερευνητή ή δημοσιογράφο ή πολιτικό. Ανήκουν στο Γάλλο νομπελίστα Luc Montagnier ο οποίος τιμήθηκε το 2008 με το βραβείο Νόμπελ της ιατρικής για την έρευνά του στην άλλη θανατηφόρα ασθένεια το AIDS. Η τακτική χρήση ασπιρίνης σχετίζεται με σημαντική μείωση του κινδύνου για την εμφάνιση αρκετών ειδών καρκίνου του πεπτικού συστήματος, ακόμη και μερικών με μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας, όπως του παγκρέατος και του ήπατος, σύμφωνα με μία νέα ιταλική επιστημονική μελέτη, τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα. Η μείωση του κινδύνου κυμαίνεται από 22% έως 38% ανάλογα με το είδος του καρκίνου. |
Click to set custom HTML
ΑΡΧΕΙΟ
September 2024
Click to set custom HTML
Click to set custom HTML
|